Adilcevaz Anadolu Lisesi

Belgegeçer : 0 434 311 42 35
WEB https://adilcevazanadolu.meb.k12.tr
Adres : Adres Adilcevaz Anadolu Lisesi Alacaatlı Mah. Adilcevaz / BİTLİS
VİZYON : BİZ; ADİLCEVAZ ANADOLU LİSESİ YÖNETİCİ, ÖĞRETMEN VE DİĞER ÇALIŞANLARI OLARAK ÖĞRENCİLERİMİZİN, EĞİTİM VE ÖĞRETİM SÜRECİ SONUNDA EN AZ BİR YABANCI DİLİ KONUŞAN, OKUDUĞUNU ANLAYAN, TAMAMINA YAKINININ ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ ALMAYA HAK KAZANMIŞ,ÜLKE VE VATAN SEVGİSİ BİLİNCİNE VARMIŞ,İYİ BİR VATANDAŞ VE İYİ BİR İNSAN OLMANIN HER ŞEYDEN ÖNCE GELDİĞİNİ BENİMSEMİŞ, BU OKULUN ÖĞRENCİLERİ OLMAKLA GURUR DUYAN KİŞİLER OLMALARI İÇİN VARIZ.
MİSYON : İSTİYORUZ Kİ; OKULUMUZ ÇALIŞANLARI VE ÖĞRENCİLERİ, BUGÜN VE GELECEKTE, ATATÜRK İLKELERİNE BAĞLI, GÖREV VE SORUMLULUKLARININ BİLİNCİNDE, EVRENSEL ANLAMDA İYİ İNSAN, İYİ VATANDAŞ,ÜLKESİNE,VATANINA VE DEĞERLERİNE BAĞLI,YAPICI, VERİMLİ, SAYGIN VE TATMİN EDİCİ BİR MESLEK SAHİBİ OLMANIN BİLİNCİNE VARSIN. İSTİYORUZ Kİ; BÜTÜN PAYDAŞLARIMIZ ÖZGÜR DÜŞÜNEN, DÜŞÜNDÜĞÜNÜ AÇIKLAMAKTAN ÇEKİNMEYEN, SORGULAYAN, BİLİMİ YOL GÖSTERİCİ OLARAK BENİMSEMİŞ, ÇEVRESİYLE BARIŞIK İNSANLAR OLSUN. İSTİYORUZ Kİ; ÖĞRENCİLERİMİZ VE VELİLERİ, BÖLGESİNDEKİ YETENEKLİ ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM ÖĞRETİM GÖRDÜĞÜ TEK SEÇKİN OKULUNUN FARKINI ÖZÜMSESİN, KORUYUP GELİŞTİRSİN; BU OKULUN MENSUBU OLMAKLA ONUR DUYULAN BİR KURUM OLMASININ BEKLENTİSİ VE HEDEFİNE ODAKLANMIŞ OLSUN.
BAŞARILAR : AMAÇLARIMIZ 1- Öğrencilerin ilgi, yetenek ve başarılarına göre yüksek öğretim programlarına hazırlanmalarını sağlamak. 2- Ülkesini,vatanını seven,ülke menfaatlerini her şeyin üstünde tutan,değerlerine bağlı bireyler yetiştirmektir. 3- Yabancı dil, dünyadaki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izleyebilecek düzeyde öğrenmelerini sağlamaktır. a- Seviyesi, derecesi, öğretim şekli: Okulumuz ortaöğretim müfredat programı dört yıl süre ile öğrenim veren karma bir okuldur. b- Okulumuzda ana yabancı dil İngilizcenin yanı sıra, seçmeli ders ve ikinci yabancı dil olarak almanca okutulmaktadır. Öğrencilerimiz, öğrenim gördükleri dört yılda en az bir yabancı dili okuyup yazabilmekte, konuşup anlayabilmektedir.

Yabancı Dil : İngilizce ve Almanca eğitimi verilmektedir.
Servis :
Ulaşım : Okulumuza ulaşım Şehir içi minibüslerle sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri : Adilcevaz merkezde olup çevresinde Toki Konutları ve karşısında Bitlis Eren Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu bulunmaktadır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz ilçe merkezinde bulunmaktadır.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler : Okulumuzda spor dallarında turnuvalar düzenlenmektedir.
Bilimsel Etkinlikler : Okulumuzda TÜBİTAK Çalışmalarına her yıl azami önem gösterilmektedir.
Proje Çalışmaları : Her Öğrencinin Bir Kitabı olsun projesi okulumuzda yürütülmektedir. Ayrıca Kan Bağışı Kulübümüz Kan Ver Can Ver Kampanyasına halkı bilinçlendirme çalışmaları ile destek vermektedir.